Eagles Nest

The design of this scheme gave us a great opportunity to develop ideas around using modern, energy efficient building systems and components to create a sumptuous house in an Arts and Craft style. The house is constructed using SIPS panels to minimise heat loss and to create space efficient bedrooms and bathrooms within the first floor roof voids.

The scheme incorporates ground source heat pump and photo voltaic technology to minimise running costs. The arrangement of internal spaces creates an interesting blend of open plan and cellular spaces – exploiting views to the surrounding countryside.

Donnithorne

This scheme gave us an opportunity to remodel and extend an imposing architect designed Edwardian house in Saddleworth, to create a sumptuous living environment for our client and family and which involved the creative opening up of the kitchen area – to link with a substantial 2 storey, stand alone extension which created another lounge space and which complemented the rooms within the existing house.

The use of matching materials and details, which echo those of the existing house, provide a design solution which adds character and strength to the completed scheme.

Pond House Garden Room

This scheme involved the careful insertion of a glass and brick Garden Room on to an existing terrace area to the Pond House which was a new build house on a self contained site in Blackley. The client required a light and airy and interesting space which contrasted with the areas of the new build house. The terrace was located over a lower ground floor swimming pool, with structural and environmental challenges to be overcome. The completed scheme benefited from lots of daylight and fantastic views across the adjacent lake and extended site area.

4 Houses at Drinkwater Park

This scheme comprises the addition of four contemporary designed houses on a former waste transfer site near to the centre of Prestwich Village, Manchester. The previously utilised brownfield site is located in a beautiful woodland setting adjacent to Drinkwater Park, Agecroft. The four houses will be constructed of fairfaced in-situ concrete, with core ten steel cladding panels which are reminiscent of the concrete and steel retaining structures which formed the former waste amenity site.

The houses have been sited to reflect the former saw tooth pattern of the waste transfer site, with the houses being set in to the landscape to reduce their overall impact on the Greenbelt site with stunning views over Drinkwater Park from the upper lounge areas and rooftop gardens.